Svenska kyrkan för mig är en stor gemenskap,
vi delar mycket men är ändå individer som är olika.
Kyrkan erbjuder så mycket mer än vad många vet, barnaktiviteter, sång, konserter m.m. samtidigt som det är en mötesplats för alla i livets olika skeden.
Just den starka gemenskapen var det som gjorde att jag stannade kvar efter min konfirmation.
Du accepteras precis för den du är och du behöver aldrig bevisa dig på något sätt. Du duger och uppskattas för den du är och ingen försöker ändra på dig.
Jag går på gudstjänsterna för att det ger en stunds lugn och ro med tid för reflektion över min tro och böner. Jag gillar att komma dit och lyssna på prästen, sjunga psalmerna och skapa nya band.
Jag gillar också att kyrkan erbjuder ett stort utbud av socialt stöd vid kriser, både individuella och större, till den som vill oavsett sexuella läggning och etnicitet. I och med att jag accepteras för att jag är jag har jag vågat blomma ut mer än jag hade anat.
Tack vare alla fina chanser och härliga individer som finns inom Svenska kyrkan har jag utvecklats som privatperson och blivit säkrare på min tro och min personlighet. Jag har även upptäckt Svenska kyrkans internationella arbete och tycker att de gör fantastiska skillnader och jag är säker på att jag vill vara en del av det i framtiden.

Johanna Weinberg 18 år